Sociaal werkgelegenheidsproject Step2Save vermindert CO2-uitstoot en energiearmoede en vergroot arbeidsperspectief.

Step2Save: sociaal werkgelegenheidsproject met driedubbele impact

  • 18 februari 2019

‘Energiearmoede aanpakken, zorgen voor werkgelegenheid en reduceren van de uitstoot van CO2: Step2Save scoort op drie fronten.’ Nuon/Vattenfall zet Step2Save in de (energiezuinige) spotlight met een mooi artikelBureau Stroom stond samen met Nuon/Vattenfall en de gemeente Amsterdam aan de wieg van dit bijzondere sociaal werkgelegenheidsproject.

Een bijzonder sociaal werkgelegenheidsproject

Step2Save is een sociaal werkgelegenheidsproject van de gemeente Amsterdam en Nuon/Vattenfall. Het project is ontstaan omdat de gemeente Amsterdam energiearmoede van Amsterdammers tegen wilde gaan.

Jos: Het artikel laat mooi zien hoe Step2Save op meerdere vlakken een blijvende bijdrage levert aan de maatschappij. Een voorbeeld van de duurzame verbinding die wij in al onze projecten willen smeden. Step2Save is een project om trots op te zijn.” 

Step2Save vermindert energiearmoede, verlaagt CO2-uitstoot en vergroot arbeidsperspectief

Als onderdeel van Step2Save worden langdurig werkzoekenden door Nuon/Vattenfall opgeleid tot energieadviseur. Zij geven daarna inwoners in een aantal buurten in Amsterdam-Noord gratis energieadvies. In totaal krijgen ruim 4.000 inwoners tips om energie te besparen.

Dankzij dit advies kunnen zij niet alleen hun energierekening verlagen, maar ook in CO2-uitstoot. De kennis en ervaring die de energieadviseurs met Step2Save opdoen, geeft hen na afloop van het project meer kans op een baan.

Communicatiestrategie, middelen en publiekscampagne

Bureau Stroom stond samen met Nuon/Vattenfall en de gemeente Amsterdam aan de wieg van Step2Save in Amsterdam-Noord. Bureau Stroom ontwikkelde de communicatiestrategie, communicatiemiddelen, een monitoringssysteem en een doelgerichte campagne die de kracht van de wijk benut en vertrouwen creëert.

Meer over Step2Save

Lees hier meer over het project Step2Save.