Participatiebijeenkomst

Startbijeenkomst meedenkgroep Gaasperplas

  • 2 februari 2018

Voor het project Gaasperplas zit de eerste mijlpaal er op: gisteren vond de startbijeenkomst plaats waarbij ruim 200 belangstellenden aanwezig waren.

Het programma van het de bijeenkomst bestond uit twee delen: een plenair gedeelte en een informatiemarkt. Belangstellenden kregen op deze manier veel informatie over de loop van het proces en de bestuurlijke kaders.

De belangstellenden werden gevraagd om een enquête in te vullen: wat zijn de zorgen en wensen voor Gaasperplas? Deelnemers konden zich ook opgeven voor de meedenkgroep of het klankbord en kregen meer informatie over de rol en invloed die ze kunnen uitoefenen. De meedenkgroep (max 30 personen) zal intensief mee gaan denken over de ontwerpen en het klankbord (maximaal 10 personen) zullen de loop van het proces nauwlettend in de gaten gaan houden. Het aantal aanmeldingen overtreft het aantal plekken, dus niet iedereen zal aan een van de groepen kunnen deelnemen.

De sfeer was kritisch, maar welwillend. Er was grote belangstelling  de vragenlijsten én om plaats te nemen in de meedenkgroep en het klankbord. Met de meedenkgroep start binnenkort een intensief ontwerpproces. Na alle betrokkenheid die we gisteren gezien hebben, kunnen wij niet wachten om met hen aan de slag te gaan!

Relevant nieuwsartikel: 5 adviezen voor een beter dialoog met groepen