Meedenkgroep Gaasperplas

Meedenkgroep Gaasperplas herkent eigen ideeën in eerste ontwerpen

  • 9 juli 2018

Afgelopen vrijdag 6 juli vond de vijfde meedenkgroepbijeenkomst plaats voor Gaasperplas. Dit grote park in Amsterdam Zuidoost wordt de komende jaren toekomstbestendig heringericht. Vrijdag presenteerde het Stadsdeel Zuidoost de eerste ontwerpvarianten voor het nieuwe park.

In de herinrichting van een openbare ruimte als de Gaasperplas – groot en drukbezocht – spelen veel verschillende belangen mee. De gemeente Amsterdam heeft ervoor gekozen om belanghebbenden in een vroeg stadium te betrekken in het ontwerpproces met als doel te komen tot een park dat alle huidige gebruikers met plezier bezoeken en dat daarnaast ook nieuwe doelgroepen weet te trekken. Bureau Stroom stelde de participatiestrategie op en begeleidt nu het participatietraject.

De vijfde bijeenkomst van de meedenkgroep startte plenair met presentaties van onder andere het projectteam over eerste ontwerpvarianten, een pitch van één van de leden van de meedenkgroep en van twee horecaondernemers. De meedenkgroep reageerde enthousiast op de eerste ontwerpen. Een van de meedenkers: “Je ziet echt terug wat er de afgelopen keren is gezegd!”. Na het plenaire gedeelte hebben de meedenkers in groepen feedback gegeven op de eerste ontwerpen.

In september worden de aangepaste ontwerpen gepresenteerd.

Relevante nieuwsartikelen: